Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σχολείο χωρίς στερεότυπα

  • από

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε την έναρξη του έργου «Σχολείο χωρίς στερεότυπα – Όλες δυνατές, όλοι ίσοι»!

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης και δικτύωσης εκπαιδευτικών, από την Α/Βάθμια και Β/Βάθμια εκπαίδευση, και καθηγητών/τριων και συμβούλων ΣΕΠ που θέλουν να γνωρίσουν νέους τρόπους να φέρουν την έμφυλη ισότητα πιο κοντά στις τάξεις τους και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 Το έργο θέλει να απαντήσει σε τρεις βασικές προκλήσεις, που αφορούν κορίτσια και νέες γυναίκες στην Ελλάδα:

  • Τις διαφορές στην αντιμετώπιση αγοριών/κοριτσιών από τους/τις εκπαιδευτικούς και τη διαιώνιση των έμφυλων ανισοτήτων που προκαλούν
  • Το «κενό αυτοπεποίθησης» στα κορίτσια 10-14 ετών, το οποίο τα εμποδίζει, ως νέες γυναίκες, να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης
  • Τον επαγγελματικό διαχωρισμό, ο οποίος περιλαμβάνει χαμηλή συμμετοχή κοριτσιών και νέων γυναικών σε εκπαιδευτικά και επαγγελματικά πεδία που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία και σε θέσεις ευθύνης.

Αν ασχολείστε με την εκπαίδευση και θέλετε να αποκομίσετε περισσότερες γνώσεις και εμπειρία σε σχέση με τη διαμόρφωση ενός πιο ισότιμου και συμπεριληπτικού σχολείου, μπορείτε να:

 📚 Δηλώστε συμμετοχή στις επιμορφωτικές δράσεις του έργου “Σχολείο χωρίς στερεότυπα – Όλες δυνατές, όλοι ίσοι” που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο διαδικτυακά, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και συμβούλους ΣΕΠ.

https://schoolofnobias.gr/oi-draseis/

 📝 Εγγραφείτε στην πλατφόρμα εκπαιδευτικών για να γίνετε μέλος μιας μεγάλης κοινότητας δικτύωσης και επιμόρφωσης.

https://schoolofnobias.gr/join/ 

🌐 Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα για να ανακαλύψετε περισσότερα σχετικά με τους στόχους και τις δράσεις του έργου.

https://schoolofnobias.gr/

 Για ένα Σχολείο χωρίς στερεότυπα!

 #SchoolOfNoBiasSocialityOpenous #activecitizensfund_GR#ACF_GR#activecitizens#civilsociety


Το έργο “Σχολείο χωρίς στερεότυπα – Όλες δυνατές, όλοι ίσοι” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Women On Top και εταίρους την Sociality και την Openous.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr