Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μικροί Ακτιβιστές

  • από

Τι είναι ο ρατσισμός και τι η ξενοφοβία; Απολαμβάνουμε όλοι οι άνθρωποι το δικαίωμα στην ισότητα; Τι ήταν η πολιτική Απαρτχάιντ;  Τι είναι το φύλο και πως συνδέεται με την σεξουαλικότητα; Γιατί με αφορά η περιβαλλοντική καταστροφή; Υπάρχουν άλλα παιδιά ακτιβιστές; Εγώ τι μπορώ να κάνω;

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μικροί Ακτιβιστές, τα παιδιά μέσω διαδραστικών/βιωματικών δραστηριοτήτων, διασκεδαστικών κουίζ και  δραστηριοτήτων επίλυσης προβλημάτων (problem solving) έρχονται σε επαφή με σημαντικές έννοιες και αξίες παγκόσμιας σημασίας και μετατρέπονται σε μικρούς ακτιβιστές που βρίσκουν και σχεδιάζουν λύσεις για έναν καλύτερο κόσμο.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο αξιοποιεί τον εκπαιδευτικό ακτιβισμό και τα οφέλη του, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Εκπαιδευτικοί Στόχοι Προγράμματος:
Το πρόγραμμά μας επικεντρώνεται στη διδασκαλία των παιδιών σε δεξιότητες, αξίες και γνώσεις που απαιτούνται για να έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στην ποιότητα της ζωής τους ατομικά όσο και στις κοινότητές τους και στον κόσμο. Μέσα από το πρόγραμμα «Μικροί Ακτιβιστές», τα παιδιά μαθαίνουν για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα όπως η ισότητα, ο φεμινισμός, ο ρατσισμός, οι περιβαλλοντικές προκλήσεις κ.ά. και συγχρόνως αναπτύσσουν βασικές κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες.

Κοινωνικές και Συναισθηματικές δεξιότητες:

  • η κριτική σκέψη
  • η ενσυναίσθηση
  • η αυτοπεποίθηση
  • οι επικοινωνιακές δεξιότητες
  • οι δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων
  • οι ηγετικές δεξιότητες

Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας από 10 ετών και άνω και υλοποιείται τόσο σε σχολικούς χώρους όσο και σε χώρους εκπαίδευσης και απασχόλησης παιδιών.

Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε ενδιαφέρεται για το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο παρακάτω email: info@openous.org.

H Openous είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία οικοδομεί κοινότητες ψυχικά ανθεκτικών παιδιών και νέων μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: info@openous.org
Ακολουθείστε μας στα Social Media: