Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Covibook: Ένα δωρεάν βιβλίο που μιλάει στα παιδιά για τον Κορονοϊό

  • από

Το βιβλίο Covibook δημιουργήθηκε από την Ιταλίδα συγγραφέα παιδικών βιβλίων Manuela Molina, με σκοπό να υποστηρίξει και να καθησυχάσει τα παιδιά σε όλο τον κόσμο σχετικά με τον Κορονοϊό. 

Συγκεκριμένα, το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά έως 7 ετών και με πολύ διασκεδαστικό τρόπο μέσα από ζωγραφιές και σκίτσα τα βοηθάει να καταλάβουν την κατάσταση που επικρατεί αυτές τις ημέρες.

Όπως αναφέρει  η συγγραφέας Manuela Molina, το βιβλίο αναφέρεται σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς με σκοπό να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τα παιδιά τους όλο το φάσμα των συναισθημάτων που προκύπτουν από την τρέχουσα κατάσταση. Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσουμε τα παιδιά μας με απλό και κατανοητό τρόπο, χρησιμοποιώντας τα σωστά λόγια ώστε να τα κάνουμε να αισθανθούν ασφαλή. 

Όπως τονίζει επίσης η συγγραφέας, το βιβλίο Covibook δεν είναι ένα επιστημονικό βιβλίο αλλά ένα εκπαιδευτικό εργαλείο, βασισμένο στη φαντασία. Η συγγραφέας Manuela Molina, μας παρακινεί να εκτυπώσουμε το υλικό ώστε τα παιδιά να μπορούν να ζωγραφίζουν πάνω τους.

Covibook - Εκτύπωση

Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο ή να το εκτυπώσετε δωρεάν κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Σημαντικό: Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη να αισθανθούν ασφαλή. Γι’ αυτό, ο καλύτερος τρόπος για να τα προσεγγίσουμε είναι να τους μιλάμε με ειλικρίνεια, με απλά και κατανοητά λόγια.