Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών: Το σχολείο ως περιβάλλον επούλωσης του τραύματος (Trauma Informed Care for Schools).

  • από

Στόχος αυτού του 6ωρου σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σχετικά με την αντιμετώπιση και υποστήριξη μαθητών που έχουν βιώσει/βιώνουν τραύματα. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να αναγνωρίζουν τα σημάδια του τραύματος στους μαθητές, πώς να δημιουργούν ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον στο σχολείο, και πώς να αντιμετωπίζουν τη συμπεριφορά των μαθητών που έχει ρίζες σε τραύματα. Το σεμινάριο επιμόρφωσης επικεντρώνεται στις αρχές της φροντίδας ενημερωμένης από το τραύμα (Trauma Informed Care) και προσφέρει πρακτικές συμβουλές για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που είναι ευαισθητοποιημένο στα τραύματα και υποστηρίζει την ανάρρωση των μαθητών. Στόχος είναι να εξοπλίσει τους εκπαιδευτικούς με τα εργαλεία και τις γνώσεις που χρειάζονται για να βοηθήσουν τους μαθητές που έχουν βιώσει τραύματα να ανακτήσουν την ευεξία τους και να επιτύχουν στο σχολείο.

H Openous είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία οικοδομεί κοινότητες ψυχικά ανθεκτικών παιδιών και νέων μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: info@openous.org
Ακολουθείστε μας στα Social Media: