Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

H Openous είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία οικοδομεί κοινότητες ψυχικά ανθεκτικών παιδιών και νέων μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το όνομά μας προκύπτει από την αγγλική λέξη “Open”, που σημαίνει “ανοικτός”, και από την αρχαιοελληνική λέξη “νους”, που σημαίνει μυαλό – διάνοια, το οποίο είναι ένα σύνολο νοητικών ικανοτήτων που περιλαμβάνουν τη συνείδηση, την αντίληψη, την σκέψη, την κρίση και τη μνήμη. Ο νους έχει τη δύναμη της φαντασίας, της αναγνώρισης, της εκτίμησης και είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία συναισθημάτων και συγκινήσεων, με αποτέλεσμα συμπεριφορές και ενέργειες.

Στην Openous ενδυναμώνουμε ψυχικά και νοητικά τα παιδιά και τον περίγυρό τους και βοηθάμε τις κοινωνίες να κατανοήσουν και να προσαρμόσουν την ψυχική ανθεκτικότητα ως ένα κοινωνικό καινοτόμο βασικό πλεονέκτημα για την εκπαίδευση.

Από τον Νοέμβριο του 2019, και σε συνεργασία με τοπικές κοινότητες, οργανισμούς και φορείς βοηθάμε τα παιδιά και τους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητες εκείνες που θα τους ενδυναμώσουν ψυχικά και θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητα τους.

Η Προσέγγισή μας

Το όραμά μας

Ένας κόσμος ψυχικά ανθεκτικών ανθρώπων εφοδιασμένων με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής ατομικά και κατ’επέκταση συνολικά.

Η αποστολή μας

Η οικοδόμηση κοινωνιών ψυχικά ανθεκτικών παιδιών και νέων δρώντας προληπτικά και θεραπευτικά μέσω της δημιουργίας καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της προώθησης της εκπαίδευσης.

Οι Αξίες μας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ενθαρρύνουμε και επιδιώκουμε τη συμμετοχή σε όλες μας τις δράσεις μέσα από ανοιχτό διάλογο και συνεργασίες. Μέσα από τις συνεργασίες μπορούμε να πετύχουμε την πραγματική αλλαγή που επιδιώκουμε.

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

Ενδυναμώνουμε τόσο εμάς όσο και τις κοινότητες γύρω μας. Μέσα από δραστηριότητες βασισμένες στην καθημερινή ζωή των ατόμων και παρέχοντας τα απαραίτητα εργαλεία προσπαθούμε να κάνουμε τις κοινότητες γύρω μας, να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να γίνουν καλύτερες από εμάς.

ΙΣΟΤΗΤΑ

Προωθούμε την ισότητα και το σεβασμό στο διαφορετικό με κάθε δυνατό τρόπο μέσω των δράσεων μας. Είμαστε ενάντια σε κάθε εκδήλωση ρατσιστικής ή ομοφοβικής συμπεριφοράς και πιστεύουμε σε μία κοινωνία ίσων και ελεύθερων ανθρώπων.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ

Πιστεύουμε ότι ο σεβασμός και ο αυτο-σεβασμός είναι συναισθήματα που κρύβουν δύναμη. Είναι βασικοί παράγοντες στην αγωγή του ανθρώπου και οφείλουμε και να τους εμπνέουμε και να τους καλλιεργούμε.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η εκπαίδευση είναι η ίδια η ζωή και ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα ισχύει για όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα για τα παιδιά, ώστε να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο μέλλον. Στην Openous η προώθηση της εκπαίδευσης αποτελεί το βασικό εργαλείο δραστηριοποίησης μας και επίτευξης του στόχου μας.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Η εμπιστοσύνη αποτελεί τον θεμέλιο λίθο στην ανάπτυξη θετικών σχέσεων και αλληλεπιδράσεων μεταξύ ατόμων και ομάδων με ιδιαίτερες ικανότητες και αρετές που μπορείς να στηριχθείς πάνω τους. Η εμπειρία μας, το αίσθημα ευθύνης και η συνέπεια μας είναι τα τρία στοιχεία που χτίζουν την εμπιστοσύνη μεταξύ του οργανισμού μας και των ομάδων-στόχων των προγραμμάτων μας καθώς και των συνεργατών μας.

Ο Στόχος μας

Στόχος μας είναι μέσα στα επόμενα 3 χρόνια να ενημερώσουμε, να ενδυναμώσουμε και να εκπαιδεύσουμε 5000 παιδιά και νέους απ’ όλη την Ελλάδα, για θέματα που αφορούν την ψυχική ανθεκτικότητα και τους τρόπους ανάπτυξής της.

Ψυχική ενδυνάμωση ατόμων

5000

H Openous είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία οικοδομεί κοινότητες ψυχικά ανθεκτικών παιδιών και νέων μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: info@openous.org
Ακολουθείστε μας στα Social Media: