Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

#people at openous

Νικολέττα Ρεκατσίνα

Συνιδρύτρια, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Ψυχικής Ανθεκτικότητας & Εκπαιδευτικών παρεμβάσεων

Η Νικολέτα είναι συνιδρύτρια και Διευθύντρια του οργανισμού Openous, του 1ου Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού για την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας στα παιδιά στην Ελλάδα. Είναι επίσης Εκπαιδευτικός, Ειδική Παιδαγωγός (Med)-Certified Trainer /Researcher στον τομέα της ψυχοεκπαίδευσης και καθηγήτρια εκπαιδευτικής ρομποτικής. Περιλαμβάνεται στη λίστα του Forbes 30 under 30 ως μια εκ των πιο δυναμικών νέων επιχειρηματιών του Ελληνικού Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος, καθώς και στην λίστα των best practices του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Young Entrepreneurs in Times of Crises μεταξύ 6 Ευρωπαϊκών χωρών για την Ελλάδα. Έχει πάθος με την κοινωνική και συναισθηματική ενδυνάμωση των παιδιών και των εφήβων και απολαμβάνει να σχεδιάζει και να υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια και trainings καθώς και να δίνει βήμα στις φωνές των παιδιών να ακουστούν. Ζει στην Αθήνα, αν και θα ήθελε να μπορεί να ζήσει έστω και λίγο σε κάθε μέρος του πλανήτη.

Νίκος Ματσάνκος

Συνιδρυτής, IT & Design Manager

Ο Νίκος είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος πληροφορικής του οργανισμού Openous, του 1ου Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού για την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας στα παιδιά στην Ελλάδα. Είναι σύμβουλος πληροφορικής, με εξειδίκευση στον ψηφιακό και γραφικό σχεδιασμό και την δημιουργία διαδραστικών πολυμέσων και εμπειριών χρήστη (UI/UX).  Με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στην δημιουργία ιστοσελίδων, διαδικτυακών εκπαιδευτικών πλατφορμών, και διαδραστικού περιεχομένου αναπτύσει καινοτόμα τεχνολογικά εργαλεία για μια πληθώρα Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων προσφέροντας λύσεις για την ΚτΠ. Επιπλέον, η 20ετή συμμετοχή και η αγάπη του για τον αθλητισμό, τον οδήγησαν σε μεταπτυχιακές σπουδές Αθλητικής Διοίκησης, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάτπυξη της αθλητικής κοινότητας μέσα από την δημιουργία ενός ψηφιακού εργαλείου χαρτογράφησης και αξιολόγησης αθλητικών οργανισμών. Ως δημιουργικό πνεύμα αγαπάει να ταξιδεύει, να γνωρίζει νέες κουλτούρες και να δημιουργεί εμπειρίες, κάτι που τον οδήγησε να γίνει συνιδρυτής σε μία Ελληνική νεοφυής επιχείρηση οικολογικού τουρισμού και εμπειριών.

Αλίκη Καραβαλάση

ΜΑ Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική Ψυχολόγος BSc

Απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Κ.Α.) σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και στο APOGEI 94 Boissy-Saint-Léger στο Παρίσι, όπου ήρθε σε επαφή με την υποστήριξη ατόμων με αναπηρίες, υπό την εποπτεία κλινικών ψυχολόγων. Ολοκλήρωσε επιτυχώς Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στην Κλινική Ψυχολογία στο ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σε παρόντα χρόνο πραγματοποιεί το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος στις «Παιδικές Κατασκηνώσεις Ελαιώνες» στο Γομάτι Χαλκιδικής, παρέχοντας υποστήριξη στα παιδιά κατά τη διάρκεια της προσαρμογής τους. Επιπροσθέτως, έχει εργαστεί στην διοργάνωση των JobDays Thessaloniki της Skywalker. Ακόμη, έχει προσφέρει εθελοντική εργασία υπό την εποπτεία ψυχολόγων στο Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) ως Διαδικτυακή Σύμβουλος παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά που δέχονται σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό. Υπήρξε επίσης εθελόντρια στο Χαμόγελο του Παιδιού και στην Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Α21 στη Θεσσαλονίκη.

Ιφιγένεια Ζήκου

Ψυχολόγος

H Ιφιγένεια Ζήκου είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας ΕΚΠΑ. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αυτή τη περίοδο, διενεργεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κλινικής Ψυχικής Υγείας, ενώ εκπαιδεύεται συνεχώς μέσα από σεμινάρια Κλινικής Ψυχοπαθολογίας και Ψυχανάλυσης. Έχει εμπειρία στον χώρο του προσφυγικού και στην υποστήριξη εφήβων έχοντας εργαστεί και σε ξενώνα εφήβων διενεργώντας εκπαιδευτικές δράσεις, σεμινάρια και παρεμβάσεις. Ως ψυχολόγος στην Openous, η Ιφιγένεια Ζήκου είναι επιστημονικά υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος ”Μικροί Ακτιβιστές-Μικρές Ακτιβίστριες”, συγγράφει και διεκπεραιώνει σεμινάρια γύρω από το θέμα της ψυχικής ανθεκτικότητας σε παιδιά και εκπαιδευτικούς και συμβάλει στην διεξαγωγή και την ανάλυση ερευνών του οργανισμού.

Σοφία Ζουλούμη

Ψυχολόγος

Μία ψυχολόγος που επιλέγει να πιστεύει στις απίστευτες ανθρώπινες δυνατότητες. Μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα σε ανθρωπιστικά και καλλιτεχνικά εγχειρήματα και αγαπάει τις κοινότητες που αυτά δημιουργούν. Διαβάζει περισσότερα βιβλία από όσα μπορεί να αντέξει η βιβλιοθήκη της και αρθρογραφεί για όλα όσα την εμπνέουν. Αν από το λεξικό θα έπρεπε να διασώσει μόνο μία λέξη, αυτή θα ήταν η αλληλεγγύη.

Meet Our Young Activists' Team

Nicholas Omonuk Okoit

Κλιματική Αλλαγή | Περιβάλλον

Χριστίνα Σκαμνέλου

Περιβάλλον, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φεμινισμός

Ελένη Καλούδη

Κλιματική Μετάβαση | Κλιματική Εκπαίδευση

Daria Gorbushina

Ανθρώπινα Δικαιώματα | Ελευθερία

Teodora Mileska

Ισότητα των φύλων | Ανθρώπινα Δικαιώματα

Alice Regis

Περιβάλλον | Ανθρώπινα Δικαιώματα

Αναστασία-Μαρία Νταλακόστα

Κοινωνική Αλλαγή | Προσφυγικό | Περιβάλλον

Εύα Παπανικολάκη

Περιβάλλον | Κλιματική Εκπαίδευση

H Openous είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία οικοδομεί κοινότητες ψυχικά ανθεκτικών παιδιών και νέων μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: info@openous.org
Ακολουθείστε μας στα Social Media: